Ghimpu despre închiderea Torrentsmd: „Trebuiau preîntîmpinări. Legea în acest sens ar putea suferi modificări”

sursa: unimedia.md

„Un site nu este o infracţiune de viol sau omor ca să fie închis omul.  Erau necesare nişte preîntîmpinări şi trebuie pedepsiţi cei care au încălcat aceste drepturi de autor, dar nu să fie interzis accesul pentru toată lumea. Sperăm că organele competente vor rezolva problemele cu sechestrarea serverelor Torrentsmd”. Declaraţia aparţine preşedintelui interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, lansată azi, 18 octombrie, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ghimpu a lăsat să se înţeleagă că Legea privind dreptul de autor şi drepturile conexe ar putea suferi anumite modificări: „Nici o  lege nu este veşnică. Dacă aceasta se abate de la anumite drepturi nu este exlus că vor fi efectuate anumite modificări”.

Prin aceste declaraţii, preşedintele interimar a dat un răspuns indignării internauţilor în legătură cu faptul că dacă pe un anumit site există link către un alt site pe care poate să existe infirmaţie piratată, atunci primul poate fi închis, potrivit art 66 (d) din Legea privind dreptul de autor şi drepturile conexe, care prevede: „Încălcarea drepturilor de autor şi a drepturilor conexe prin intermediul reţelelor de calculatoare dacă pune intenţionat la dispoziţia terţelor persoane orice informaţie (linkuri, adrese web) care creează posibilitatea de a avea acces ilegal la obiectele dreptului de autor şi/sau ale drepturilor conexe”.

Menţionăm că o lege în acest sens există numai în Republica Moldova.

Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: