Petru Bogatu: Traian Băsescu şi Angela Merkel au avut o întâlnire pentru Republica Moldova

sursa: unimedia.md

„De ce a venit Angela Merkel în România? Iată o întrebare scormonitoare pe care şi-o pun astăzi unii observatori ai vieţii politice internaţionale. Şi nu întâmplător. În aparenta ei simplitate, interogaţia nu-i atât de retorică după cum poate să pară la prima vedere.  Atenţia presei de dincolo de Prut s-a centrat pe promisiunea Berlinului de a sprijini fără echivoc primirea României în spaţiul Schengen şi astfel i-a scăpat adevărata miză a vizitei sale”, scrie analistul Petru Bogatu pe blogul său.

Bogatu explică ce a vrut, de fapt, Angela Merkel de la Traian Băsescu, menţionând că au dreptate analiştii atenţi care consideră că răspunsul la această întrebare îl găsim în cuvintele pe care le-a rostit cancelarul german după încheierea vizitei. „Există un interes comun să fie rezolvate problemele în Republica Moldova…”, a spus ea, specificând că este vorba de chestiunea transnistreană.

„E un mare meci geopolitic pe care Germania îl dispută cu Rusia şi rezultatul lui nu poate fi decis în actualul context istoric şi geopolitic fără România. De aceea, Merkel a venit la Bucureşti preponderent pentru a negocia căile posibile de aplanare a conflictului îngheţat de pe teritoriul Republicii Moldova”, mai scrie Petru Bogatu.

Analistul se întreabă dacă „autoproclamata republică nistreană se va legitima sub mandatul UE?”, specificând că după toate probabilităţile, în abordarea internaţională a chestiunii transnistrene se coace o turnură spectaculoasă, iar această schimbare de proporţii a fost pregătită, în mare parte, de vizita cancelarului german la Bucureşti.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la blogul lui Petru Bogatu

Un răspuns to “Petru Bogatu: Traian Băsescu şi Angela Merkel au avut o întâlnire pentru Republica Moldova”

  1. Conaţional Says:

    MĂ AMUZĂ CENZURA INSTITUITĂ PE ACEST BLOG. DACĂ TEXTE OBIECTIVE SUNT NEPUBLICATE ŞI ALTELE OPORTUNISTE SUNT REPRODUSE SECVENŢIAL, CU LĂMURIRI PENTRU CITITORII TÂMPIŢI, ATUNCI AVEŢI O PROBLEMĂ…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: