Ghimpu: „Nu-mi place că cineva continuă politica lui Voronin!”

sursa: timpul.md

Preşedintele interimar al RM a făcut această declaraţie astăzi, în cadrul celei de-a doua ediţii a Congresului Internaţional al Jurnaliştilor Români, referindu-se la Tratatul privind regimul de frontieră moldo-român.

„Nu ştiu nimic despre faptul că negocierile s-au apropiat de sfârşit. Voi lua cunoştinţă de acest tratat, dar până la urmă decizia îmi aparţine”, a spus Mihai Ghimpu. El a precizat că va semna documentul „numai atunci când ambele părţi vor fi de acord cu toate punctele prevăzute în el”.

Amintim că ieri, presa din România scria, cu referire la declaraţiile ministrului român de externe, Teodor Baconschi, că Tratatul este aproape finalizat, după 11 runde de negocieri dintre grupurile de experţi de la Bucureşti şi Chişinău. Teodor Baconschi a precizat în faţa Comisiei pentru politica externă a Senatului că principalele divergenţe a experţilor români şi moldoveni care au negociat Tratatul au ţinut de găsirea unui titlu convenabil al acestuia.

Menţionăm că Congresul Internaţional al Jurnaliştilor Români are genericul „Presă-Putere-Democraţie” şi se va încheia la 16 octombrie.

Un răspuns to “Ghimpu: „Nu-mi place că cineva continuă politica lui Voronin!””


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: