Mihai Ghimpu a vizitat Centrul de pregătire a loturilor naţionale

sursa: moldpres.md

Preşedintele Parlamentului, Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, a luat cunoştinţă astăzi de condiţiile noi de antrenamente oferite la Centrul de pregătire a loturilor naţionale de lupte, judo, box, asta după ce aici au fost efectuate lucrări de renovare în valoare de circa 500 mii de lei. „Cu un buget anual al Ministerului Tineretului şi Sportului de numai circa 8 milioane de lei, ceea ce este aproximativ de două ori mai puţin decît a fost alocat în anul 2009, am reuşit să facem deja nişte schimbări palpabile, vizibile. Tavanul Centrului nu mai curge, pentru lotul naţional de judo a fost amenajată o sală nouă, modernă, a devenit de nerecunoscut sala de box. Să fim de acord că este ceva. În vara acestui an am dat în folosinţă piscina de la compelxul nautic „Feroviarul”, care nu a funcţionat ani de zile. Vom continua să construim, nu să demolăm, ca fosta guvernare, cazul Stadionului Republican fiind edificator în acest context”, a declarat Mihai Ghimpu la conferinţa de presă ad-hoc susţinută la finele vizitei.

Şeful interimar al statului s-a forografiat cu membrii loturilor naţionale de lupte libere şi greco-romane, judo, a discutat cu sportivii prezenţi în sală, în stilu-i mucalit caracteristic, a promis că sportului de performanţă i se va acorda pe viitor o atenţie şi mai mare. „Intenţionăm să construim o sală specializată modernă de haltere în viitorul cel mai apropiat”, a subliniat el.

Fiind întrebat care este genul de sport preferat, Mihai Ghimpu a sublniat că are o pasiune deosebită pentru fotbal. „L-am practicat în tinereţe. Apoi, am jucat în timpul liber tenis. Acum mă bucur sincer de succesele înregistrate de halterofili, luptători, boxeri. Sper mult ca şi echipa naţională de fotbal să facă o figură frumoasă cu Olanda în meciul de vineri. La sigur, voi fi prezent pe stadion”, a declarat el.

Mihai Ghimpu a remarcat, în finalul vizitei, că astăzi a avut o întîlnire importantă cu Preşedintele Asociaţiei Europene de Atletism, Hansjorg Wirz, şi preconizează să organizeze pe viitor o reunine cu participarea tuturor preşedinţilor federaţiilor naţionale, notează MOLDPRES.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: