Mihai Ghimpu s-a întîlnit cu europarlamentarul Adrian Severin

sursa: moldpres.md

Aspectele colaborării cu structurile occidentale în diferite domenii, inclusiv în procesul de integrare europeană a ţării noastre, au fost discutate astăzi de Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, Preşedinte al Parlamentului, în cadrul întrevederii cu europarlamentarul Adrian Severin. Mihai Ghimpu şi Adrian Severin au făcut un schimb de opinii vizavi de evoluţia evenimentelor în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, precum şi de paşii pe care trebuie să-i întreprindă ţara noastră pentru a atinge obiectivul trasat.

În opinia europarlamentarului, organizarea la Chişinău a celei de-a III-a Reuniuni informale a Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova, la care au participat oficialii de rang înalt din statele europene, confirmă faptul că Alianţa pentru Integrare Europeană a reuşit să obţină rezultate notorii în procesul de reformare a statului nostru pe toate dimensiunile, lucru apreciat şi de partenerii occidentali.

„Prin organizarea acestei reuniuni la Chişinău, Uniunea Europeană a dat un mesaj politic clar de susţinere a autorităţilor Republicii Moldova, manifestându-şi concomitent şi sprijinul pentru acţiunile viitoare”, a accentuat Adrian Severin.

Preşedintele Mihai Ghimpu a menţionat că, fireşte, calea aleasă de Republica Moldova este una ireversibilă şi procesele de reformare a statului vor fi continuate de Alianţa pentru Integrare Europeană şi în viitor.

„Cetăţenii noştri au apreciat schimbările produse în ultima perioadă de timp şi susţin programele Alianţei, deoarece doresc să trăiască într-un stat de drept, democrat şi prosper”, a menţionat şeful statului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: