Comisarul european pentru extindere: „2010 a fost un an de cooperare excelentă dintre R. Moldova şi UE”

sursa: moldpres.md

„Anul 2010 a fost un an de cooperare excelentă între R. Moldova şi Uniunea Europeană”, a declarat astăzi Stefan Fule, comisarul UE pentru extindere şi politică de vecinătate, la un briefing de presă la Chişinău. După discuţii, care au durat 40 de minute, Stefan Fule şi Preşedintele interimar Mihai Ghimpu au făcut declaraţii pentru presă. La rîndul său, Preşedintele interimar, Mihai Ghimpu, a menţionat că R. Moldova „a făcut kilometri buni pe calea care o apropie de Uniunea Europeană”. „Dacă sînt la Chişinău atît comisarul european, cît şi miniştri de Externe din ţările UE, aceasta demonstrează că Alianţa şi-a îndeplinit programul de guvernare pe care şi l-a asumat acum un an”, a declarat Mihai Ghimpu. El a adăugat că dialogul cu UE va continua după 28 noiembrie – data alegerilor parlamentare.

Comisarul european, Stefan Fule, a menţionat că Moldova şi UE au făcut progrese în ceea ce ţine de facilitarea comerţului şi regimului de vize, iar săptămîna viitoare va avea loc o nouă reuniune bilaterală menită să dezbată pe marginea proiectului de acord de asociere.

„Ca niciodată, R. Moldova are sprijinul UE şi aceasta nu vine din dragostea pentru plaiul nostru, ci pentru faptul că Alianţa pentru Integrare Europeană promovează principiile şi valorile europene, reformele care duc la democratizarea societăţii şi instituţiilor statului”, a spus în încheiere Preşedintele Mihai Ghimpu.

În după-amiaza zilei de joi, la Palatul Republicii din Chişinău, miniştri de externe şi înalţi oficiali ai UE se întrunesc cu demnitarii moldoveni în cadrul celei de-a treia reuniuni a Grupului Acţiunea Europeană pentru R. Moldova, notează MOLDPRES.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: