Mihai Ghimpu: „AIE a realizat un şir de reforme care au apropiat R. Moldova de comunitatea europeană”

sursa: moldpres.md

Pe tot parcursul acestui an de guvernare, Alianţa pentru Integrare Europeană a realizat un şir de reforme, care au apropiat Republica Moldova de comunitatea europeană. Sânt convins că la alegerile din 28 noiembrie curent, cetăţenii vor susţine cursul de integrare europeană, propus de AIE, deoarece doresc să locuiască într-un stat democrat, prosper şi de drept. Declaraţia a fost făcută astăzi de Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, Preşedinte al Parlamentului, în cadrul celei de-a III-a Reuniune informală a Grupului pentru Acţiunea Europeană a ţării noastre, care se desfăşoară la Chişinău în perioada 29 septembrie – 1 octombrie.

În opinia şefului statului, schimbările produse în Republica Moldova demonstrează că drumul ales de ţara noastră este corect, iar programul de guvernare al AIE va permite modernizarea tuturor ramurilor vieţii social-economice. „Reuşitele AIE se datorează şi susţinerii oferite de partenerii europeni, care ne-au susţinut în cele mai dificile situaţii pentru statul nostru. Sânt convins că acest parcurs va fi continuat şi în viitor, oferindu-ne posibilitatea să creăm cetăţenilor noştri condiţii optime de trai şi activitate”, a menţionat Mihai Ghimpu.

Preşedintele Mihai Ghimpu a mai spus că în urma reformelor, realizate de AIE, au fost create condiţii prielnice pentru atragerea investiţiilor străine în economia naţională, lucru care va permite relansarea acesteia, transformând-o în una funcţională şi concurentă pe piaţa internaţională.

„Republica Moldova, într-un an de aflare la guvernare a Alianţei pentru Integrare Europeană, a făcut paşi concreţi în procesul de integrare europeană. Dar, pentru atingerea obiectivelor finale mai avem încă mult de făcut. Şi reuşita reformelor iniţiate depinde atât de perseverenţa noastră în implementarea lor, cât şi de susţinerea partenerilor europeni”, a specificat şeful statului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: