PL, PD şi AMN îi cer socoteala lui Filat în cadrul şedinţei AIE

sursa: jurnal.md

Preşedintele interimar Mihai Ghimpu nu împărtăşeşte decizia premierului Vlad Filat ca Guvernul să-şi asume răspunderea pentru aprobarea modificărilor la Legea Bugetului pentru 2010. „Nu înţeleg cum a putut să ia o asemenea decizie, din moment ce a promis Parlamentului că va pregăti un proiect în acest sens”, a spus Ghimpu, în cadrul unei emisiuni televizate.

Şeful statului a menţionat că pentru ora 10.00 este programată şedinţa Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE), în cadrul căreia Filat va trebui să-şi explice gestul. „Era normal ca să ieşim toţi patru lideri ai AIE să anunţăm despre decizia de a acorda compensaţii sociale, mai ales că noi împreună am purtat discuţii cu cei de la Fondul Monetar Internaţional (FMI)”, a precizat Ghimpu.

Chiar dacă este supărat pe Filat, preşedintele interimar a menţionat că în cele din urmă de acest ajutor vor beneficia păturile social-vulnerabile. „Totuşi, trebuie să existe corectitudine în AIE. Guvernul îşi asuma răspunderea să vină cu propriul proiect în cazul în care nu are susţinerea Parlamentului, însă Legislativul a fost cel care a solicitat acest proiect”, a punctat Ghimpu.

De menţionat că Guvernul a alocat, suplimentar, peste 400 de milioane de lei pentru compensaţii sociale pentru perioada rece a anului 2010, construcţia caselor pentru sinistraţi, învăţământ şi subvenţii pentru agricultură. Proiectul de modificare a Legii Bugetului pentru 2010, aprobat astăzi de Executiv, nu va trece prin Parlament, deoarece „Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Legislativului asupra unui program, unei declaraţii de politică generală sau unui proiect de lege”, a declarat premierul Vlad Filat.

Diacov, despre Filat: „Dorinţă de a arăta bine la sfârşit de mandat”

„Nu este lipsa de încredere în Parlament, ci mai degrabă dorinţa de a arăta mai bine la sfârşit de mandat”, a comentat preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, referindu-se la decizia de ieri a Guvernului Filat.

Urechean: „Au fost elemente de mare populism în decizia Guvernului”

„Au fost elemente de mare populism electoral în decizia Guvernului”, a menţionat, la rândul său, prim-vicepreşedintele Parlamentului, Serafim Urechean, înainte de şedinţa AIE, care continuă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: