Mihai Ghimpu: Trebuia să ieşim toţi patru să anunţăm despre acordarea compensaţiilor sociale. Modificarea bugetului de stat este iniţiativa Parlamentului

sursa: unimedia.md

„Trebuia să ieşim toţi patru (n.r. – liderii AIE) să anunţăm despre acordarea compensaţiilor sociale şi despre discuţiile pe care le-am avut cu Fondul Monetar Internaţional”, a declarat preşedintele interimar Mihai Ghimpu în seara zilei de ieri, 27 septembrie 2010, în cadrul unei emisiuni la Pro TV. El susţine că de fapt Parlamentul a solicitat proiectul de modificare şi completare a legii bugetului de stat pentru anul 2010. „Guvernul îşi asuma răspunderea să vină cu propriul proiect în cazul în care nu are susţinerea Parlamentului. Însă Parlamentul din contra, el a fost cel care a solicitat acest proiect”, susţine Ghimpu.

„Important este că oamenii vor beneficia de aceste compensaţii, dar trebuie să existe o anumite corectitudine în Alianţă, să nu se producă o fisură”, a ţinut să explice preşedintele interimar al Republicii Moldova.

Mihai Ghimpu susţine că Republica Moldova va primi asistenţă financiară de la partenerii externi doar dacă cele patru partide din AIE se vor afla la guvernarea ţării. „Toţi patru suntem conştienţi de două lucruri: am promis că vom face schimbarea până la capăt şi ne-am asumat răspunderea de a face această schimbare faţă de partenerii externi”, a declarat preşedintele interimar.

Ghimpu a ţinut să precizeze în acest context că susţinerea instituţiilor europene, financiare şi politice internaţionale nu este meritul niciunuia dintre liderii Alianţei, ci a tuturor patru.

În ceea ce ţine de proiectul de modificare şi completare a legii bugetului de stat pentru anul 2010, votat unanim în cadrul şedinţei cabinetului de miniştri de ieri, 27 septembrie 2010, preşedintele interimar susţine că nu este un pas tocmai corect din partea Guvernului. „Proiectul de lege urma să fie aprobat în Parlament, fiind semnat deja de preşedintele Mihai Ghimpu”, a menţionat preşedintele interimar, care susţine că astfel, iniţiativa Legislativului a rămas pe din afară.

Amintim că în cadrul şedinţei Executivului de ieri, 27 septembrie 2010, a fost votat proiectul de lege privind modificarea şi completarea bugetului de stat pentru anul 2010, inclusiv privind compensaţiile sociale în perioada rece a anului 2010. Schimbările aplicate în aceste proiecte sunt decizia Guvernului şi nu este necesar să fie votate în Parlament. Potrivit Constituţiei, dacă Parlamentul îşi exprimă în acest sens neîncrederea în Guvern, cu votul majorităţii deputaţilor, Guvernul este demis.

Sursa: UNIMEDIA cu referinţă la Pro TV

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: