AIE discuta motiunea de CENZURA anti-Filat. PLDM: Chiar credeti ca se va depune o motiune impotriva propriului Guvern?

sursa: stireazilei.md

Update, ora 11:41 Mihai Godea, presedintele fractiunii PLDM: „Chiar credeti ca Alianta va depune o motiune impotriva propriului Guvern? Am discutat despre sedinta Parlamentului de astazi de la orele 15:00”. Alianta pentru Integrare Europeana, in format extins, s-a intrunit, in aceste clipe, in sedinta, pentru a discuta decizia de ieri a Guvernului Filat privind acordarea de compensatii paturilor sociale, fara aprobarea respectivei legi de catre Parlament.

“Au fost si unele elemente de mare populism electoral in aceasta decizie, insa principalul ca s-au gasit bani pentru compensatii si subventii pentru agricultori”, a declarat, inainte de discutii, liderul Aliantei Moldova Noastra, Serafim Urechean.

“Faptul ca Guvernul a gasit bani este foarte bine. Decizia de ieri insa denota caracterul destul de complicat al etapei pe care o parcurgem astazi. Poate Guvernul a avut temeri ca Parlamentul nu va adopta rectificarea bugetului sau ca va cere mai multi bani si e dorinta fiecaruia de a arata mai bine inainte de campanie”, a spus, la randul sau, democratul Dumitru Diacov.

La randul sau, presedintele interimar, Mihai Ghimpu, s-a nemultumit ca decizia privind acordarea de compensatii a fost anuntata de Vlad Filat si nu de toti patru lideri ai AIE.

Toate componentele AIE au spus insa ca nu vor inainta vreo motiune impotriva Guvernului. Surse din cadrul Partidului Comunistilor au declarat, pentru StireaZilei.md, ca, la fel, nu intentioneaza sa conteste decizia Executivului condus de Filat privind acordarea de compensatii pe perioada rece a anului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: