O „trompetă” de la Chişinau atacă murdar pe singurul adversar real al comuniştilor pro-ruşi ai lui Voronin

sursa: rgnpress.ro

Am stat mult in cumpana daca sa dam atacul imund al blogarului de la Chisinau, la adresa singurului adversar politic real al  comunistilor pro rusi, presedintele Mihai Ghimpu. Ne-am hotarat sa-l dam dupa ce l-am vazut preluat de Jurnal.md si de Unimedia. Atunci ne-am zis ca nu este doar un articol de pe un blog ci ar putea fi o comanda. O comanda ruseasca. Pentru ca nu exista un adversar mai important pentru Rusia si pentru structurile pro-rusesti in urmatoarele alegeri parlamentare, decat Mihai Ghimpu.

Ne pregateam sa-i raspundem trompetei de la Chisinau si am intrat cu interes pe blogul sau. Acolo am citit mesajul unuia dintre forumisti, „Jay”. Mesajul lui Jay este suficient pentru a darama rationamentul pe care este construit atacul mizerabil la adresa lui Mihai Ghimpu.

Romanian Global News

„Ghimpu – un Președinte de țară milog

Am urmărit  cu atenție conferința de presă a lui Mihai Ghimpu, în care acesta a venit cu mai multe acuzații asupra unor instituții ale statului și s-a plâns de faptul că aceste instituții nu au răspuns la unele solicitări ale sale.

Eu am rămas nedumerit în urma acestei conferințe de presă, iar la un moment dat chiar m-am întrebat dacă Ghimpu este sau nu Președintele Republicii Moldova? Pentru că un președinte de stat, fie el și interimar, n-ar acționa niciodată precum Ghimpul nostru.

Ei bine, Președintele nostru interimar, a spus, astăzi, că Procuratura Generală este coruptă și incompetentă, că CCCEC-ul reprezintă interesele cuiva, că Judecătoriile Economice sunt paradisul escrocilor și că Justiția noastră este plină de oameni compromiși.

Până aici parcă tot e ok, deoarece cele spuse de Ghimpu nu sunt deloc o noutate, ele fiind expuse și de către multe alte voci, printre ele numărându-se și a mea.

Ce nu am auzit eu însă de la Ghimpu și mi-aș fi dorit să aud, este ce a întreprins el într-un an de zile, de când conduce această țară, ca aceste lucruri să nu existe astăzi? De ce Ghimpu s-a trezit abia la 15 septembrie 2010, în pragul unei noi campanii electorale? Oare el până acum nu știa despre aceste probleme? Și dacă știa, ce a făcut el pentru a le stârpi? Vouă vă vine ceva în minte? Mie nu!

Știți ce-mi amintesc eu, în schimb? Îmi amintesc cum Ghimpu niciodată nu a spus cine l-a pus pe Zubco la PG, deși a fost întrebat în nenumărate rânduri despre aceasta.

Știu că domnul Ghimpu este Președinte al Parlamentului, iar Procuratura Generală și SIS-ul sunt instituții care i se subordonează direct. Dacă te plângi că aceste instituții nu dau doi bani pe ceea ce le ceri tu, înseamnă că ești un șef prost, iar verticala puterii nu există.

Declarațiile plângăcioase ale lui Ghimpu, mi-au amintit de o meteahnă mai veche a nepotului acestuia, Dorin Chirtoacă, care se tot plânge de când este primar, că subalternii săi nu-l ascultă. Și dacă Chirtoacă măcar avea o scuză, deoarece până în 2009 Puterea era comunistă, atunci scuzele lui Ghimpu sunt de-a dreptul penibile.

Ridicolă mi s-a părut și rugămintea miloagă pe care i-a adresat-o Ghimpu lui Plahotniuc, că acestuia poate i s-o face milă și va întoarce frecvența pe care emitea TVR1. Păi bine domnule Ghimpu, dacă tot vă milogiți în fața lui Plahotniuc, poate-i cădeți în genunchi și să întoarcă hotelurile „Codru” și „Național”, „Antena C” și „EUTV”, „Carmez”, „Gemenii” și „Victoriabank”. De ce să nu-l rugați și să nu-l mai protejeze pe subalternul său, Valentin Zubic, ca acesta să poată fi chemat în instanță și să spună de ce a dat ordin polițiștilor să-l omoare pe Valeriu Boboc?

Fraților, mi-a fost rușine că am un așa Președinte de țară. Mi-a fost rușine că acest om, care dacă ar ști cum să utilizeze puterea pe care o are, într-o fracțiune de secundă l-ar putea demite pe Zubco și ar afla de la SIS tot ce s-a întâmplat la 7 aprilie 2009, stă și se plânge ca o „muiere” în fața presei, că nu poate face nimic. Fraților, mi-a venit să intru în pământ, când l-am văzut cum se ruga de Plahotniuc, poate-poate i s-o face milă de el și-o întoarce frecvența de stat a TVR-ului.

Știți de ce suntem la coada Europei? Pentru că ori am avut la Putere niște fricoși precum Snegur, iar mai nou Ghimpu, ori niște hoți, dictatori și criminali precum Lucinschi sau Voronin.

Vai și-amar de capul poporului ce s-a pricopsit cu un asemenea Președinte.”

Alexandru COZER

Raspunsul lui Jay

„Poate ca este asa cum spui tu Alex, ca Procuratura Generală și SIS-ul sunt instituții care i se subordonează direct presedintelui. Dar asta numai formal, cel putin in Moldova, unde aceste institutii sint conduse de oameni numiti de partide din Alianta. Ori, cunoscand acum ca Zubco e al lui Urechean, Tanase al lui Filat (acestia doi si-au subordonat posturile cheie din Moldova, alaturi de Lupu care s-a grabit sa-si puna omul la SIS), tu Alex cred ca nu esti naiv sa nu-ti dai seama ce s-ar intampla daca Ghimpu ar veni si ar spune: „Bai Urechene, bai Filate, bai Lupule, eu m-am saturat de voi ca blocati derularea unor anchete ce tin de 7 aprilie, ce tin de cercetarea judecatorilor corupti, sau a securistilor din SIS care inca projejeaza pe comunisti si in tacere ii si sustin”. In secunda doi atat Filat cat si Urechean sau Lupu si-ar lua jucariile si ar zice: „Kaput AIE, de aici drumurile noastre se despart”. Si ghici cine ar profita de asta? Lupu ar fi primul care ar sari la gatul comunistilor, sau poate ca drumul i-ar fi deja blocat de Filat interesat de acapararea electoratului de centru, cu precadere comunist sau rusofil.

Mai Alex, mi-as fi dorit sa „intri in pamant de rusine” si cand cu parada unui important lider de partid la Moscova, sau cand presedintele acesta de care acum zici ca iti e rusine, sau cu alte ocazii il faceai natang, batea cu pumnul in masa in fata rusului si ii spunea ca nu are niciun drept sa decida soarta Moldovei si ii spunea sa se care de pe acest teritoriu. In acele momente, cand acest om a fost demn si a cerut imperativ restabilirea demnitatii acestui neam, si tu si altii i-ati zis sa stea cuminte in banca, sa isi vada de treaba lui.

Tu chiar iti imaginezi ca seful SIS, pus de Lupu in functie, are vreun interes sa ii dea lui Ghimpu vreo informatie despre proprii sai tovarasi de crime? Sau Tanase, are vreun interes sa faca lumina sau sa se atinga de un sistem in care sunt implicati mai nou membrii proveniti de la comunisti, care au decis, peste noapte, ca le este mai bine in PLDM? Ceea ce faci tu aici e sa transferi responsabilitatea pe care o au liderii de partide care i-au propus pe acesti oameni, pe umerii unui om care trebuie sa tina o alianta unita.

Ghimpu numai fricos nu e, si a dovedit-o de atatea ori, dar cand s-a intamplat sa dea dovada de curaj si demnitate, i-ati pus pumnul in gura. Ce poate face acest om cand ceilalti parteneri lucreaza clar impotriva obiectivelor pe care le-au promis initial? Poate ar fi bine destramarea acestei aliante, ce zici. Si atunci s-ar limpezi apele.”

2 răspunsuri to “O „trompetă” de la Chişinau atacă murdar pe singurul adversar real al comuniştilor pro-ruşi ai lui Voronin”

  1. Tudor Says:

    un raspuns mai bun cred ca nici nu se putea

  2. ionescu tudor Says:

    Bravo JAY, pentru raspunsul pertinent,si bine indreptat !!!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: