Unde e ”Adevărul” despre 7 aprilie?

sursa: jurnal.md

Astăzi ni s-a confirmat un lucru pe care-l ştiam de mult, dar care era cunoscut şi de către autorităţi. Şi anume că în ziua de 7 aprilie 2009, fostul vice-ministru Afacerilor Interne, Valentin Zubic, a fost cel ce a dat ordine directe poliţiştilor care au maltratat tineri în PMAN. Mai multe voci afirmă că nu numai în ziua de 7 aprilie întreaga poliţie a acţionat la ordinele lui Zubic, ci și arestările ce au urmat în zilele următoare, precum şi orgiile din izolatoarele comisariatelor s-ar fi făcut la ordinele aceluiaşi individ. Sigur, şi Zubic, la rândul său, a acţionat la ordinile cuiva. Dar şi în acest caz, nu cred că este prea dificil să ne dăm seama de către cine au fost date dispoziţiile la care fostul vice-ministru a acţionat.

Acest lucru nu-i disculpă pe cei ce au lovit până la moarte pe tinerii imobilizaţi, ori reţinuţi în izolatoare, dar cred că ancheta care se petrece în prezent merge pe o pistă a greşită şi nu va avea nicio finalitate.

Spun asta deoarece sunt sigur că procurorii cunosc faptul că ordinele au fost date de Zubic, iar procesele intentate lui Papuc și Botnari se vor afunda tocmai aici. Cel mai probabil, cei doi vor fi declaraţi nevinovaţi, iar ca alibi vor servi tocmai declaraţiile comisarilor, de astăzi, cum că ei ar fi reacţionat la ordinile lui Zubic. În condiţiile în care, astăzi, Zubic îl slujeşte cu stoicism  pe Plahotniuc, iar Zubco este Procuror General, sunt gata să pariez că fostul vice-ministru nu va apărea prea curând în faţa instanţei, iar singurul vinovat va fi găsit Perju, dar şi ăsta se va alege cu vreo pedeapsă cu suspendare.

Bine că Ghimpu a facut publice, în aprilie, acele imagini video în care se vedea cum Perju juca fotbal cu capul lui Valeriu Boboc, pentru că dacă ele nu apăreau în presă, cu siguranţă astăzi nici el şi nici Gumeniţă nu mai umblau prin instanţe şi-şi făceau treaba bine-mersi prin nu știu care comisariat.

Şi ca un apropo de imaginile filmate în noaptea zilei de 7 aprilie, domnii Catan şi Zubco spunea la acea dată că materialul video este trimis la expertiză prin Statele Unite şi că după ce vor reveni de acolo, vor cădea multe capete. Timpul a trecut, iar rezultatele expertizei aşa şi nu au mai sosit, cât despre capete căzute, v-aţi convinşi şi singuri.

Putem noi să scriem sute de articole, televiziunile să facă zeci de talk-show-uri la acest subiect şi multă cerneală să curgă prin edituri, dar atâta timp cât la Procuratura Generală nu vom avea oameni care să-şi facă treaba profesionist, iar justiţia va fi în continuare un SRL, nu vom avea niciun rezultat.

În faţa instanţei trebuie să nu se prezinte doar Botnari şi Papuc, ci şi Voronin, Vladimir Ţurcan sau Zubic. Anume acest trio, Voronin – Ţurcan – Zubic, au fost cei ce au dat ordine în acele zile, însă toţi sunt liberi şi lipsiţi de orice griji.

A trecut un an şi jumătate de la 7 aprilie 2009, ziua care a schimbat istoria Republicii Moldova, iar noi, principalii actori ai acestei schimbări, stăm astăzi şi ne întrebăm la ce bun am făcut acele sacrificii. În principiu, aproape nimic nu s-a schimbat, sistemul corupt a rămas practic acelaşi, doar că s-au schimbat marionetele prin intermediul cărora acţionează. Iar acele marionete se numesc Lupu, Filat, Ghimpu şi Urechean.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: