Mihai Ghimpu face noi dezvăluiri

sursa: publika.md

Preşedintele interimar Mihai Ghimpu vine cu detalii în dosarul evenimentelor din 7 aprilie 2009 şi în scandalul Mocanu-Plahotniuc. La acest moment Ghimpu susține o conferință de presă. Ghimpu susține că pe 7 aprilie 2009, şeful statului trebuia să convoace Consiliul Superior de Securitate. „Vladimir Voronin nu a făcut acest lucru. De asemenea, Voronin a permis accesul protestatarilor în cele două clădiri de stat.”

Președintele interimar a anunțat că joi, la ora 14:00, va fi şedinţa de judecată împotriva lui Vladimir Voronin. Judecata îl mai vizează pe fostul procuror general, V.Gurbulea, şi ex-directorul SIS, A.Reşetnicov. „Este vorba despre acuzaţiile de tentativă de lovitură  de stat aduse lui Mihai Ghimpu într-un film documentar. În judecată este atacat şi postul privat de televiziune care a difuzat acel film documentar”, menționează acesta.

Totodată, Mihai Ghimpu a spus că organele responsabile „se tem să iniţieze dosare, aşteaptă să vadă cine va veni la putere după alegeri, ceea ce nu este corect”. Potrivit preşedintelui interimar, toţi trebuie să stăm în picioare în faţa legii, indiferent de funcţia pe care o deţinem.

De asemenea, Ghimpu a mai spus că este gata să răspundă în faţa legii, dacă procurorii vor demonstra că este implicat în evenimentele din 7 aprilie. „Lumea aşteaptă altceva, toţi ştiu că Voronin conducea cu toate organele de drept de atunci. Şi ne întrebăm de ce el rămâne în afara cercetării. Dacă eu sunt vinovat, să vină procurorii în Parlament şi să ceară ridicarea imunităţii mele, dacă Voronin, atunci pe a lui”, a declarat acesta.

Mihai Ghimpu a solicitat, încă acum o lună, de la Ministerul de Interne, Serviciul de Informaţii şi Securitate, precum şi de la Procuratura Generală mai multe informaţii despre acuzaţiile aduse de Sergiu Mocanu omului de afaceri Vladimir Plahotniuc. Preşedintele Mişcării „Acţiunea Populară” susţine că Plahotniuc este persoana din umbră care, prin crearea unei structuri mafiote, controlează Alianţa de guvernământ, mai multe instituţii de forţă şi instituţii media. De asemenea, vă amintim că Mihai Ghimpu a fost primul care, încă în luna aprilie, a prezentat imagini din noaptea de 8 aprilie 2009 din Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: