Ghimpu: „După alegeri lucrurile se vor discuta altfel”

sursa: omg.md

Preşedintele interimar, Mihai Ghimpu, s-a arătat nemulţumit şi deranjat de activitatea actuala a organelor de forţă, a justiţiei şi instituţiilor de control, care sunt conduse de persoane numite în funcţie de membrii Alianţei de guvernământ. Ghimpu s-a arătat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, nemulţumit de activitatea Procuraturii Generale, a ministerului de Interne, a Consiliului Suprem de Securitate, al instanţelor de judecată, menţionând că o bună parte din cazurile aflate în anchetă, sau cele aflate în instanţa de judecată se amână, “pentru a vedea care vor fi rezultatele alegerilor anticipate şi cine va câştiga“. În context, Preşedintele interimar a accentuat că în funcţiile pe care le deţine are puţin acces la informaţii din partea organelor de drept, de aceea situaţia se va schimba după alegeri. “Nu voi accepta după alegeri ca Partidul Liberal să nu deţină controlul asupra organelor de drept“, a anunţat Ghimpu.

“Nici o instituţie din domeniul dreptului nu ne-a revenit. Alianţa va rămâne în continuare împreună, însă după alegeri lucrurile se vor discuta altfel. Fiecare dintre noi trebuie să deţinem ministere principale, pentru ca să deţinem pârghii de control. Ponderea Partidului Liberal trebuie să fie mai mare“, a mai subliniat Mihai Ghimpu.

În urma alegerilor parlamentare anticipate din 29 iulie 2009, PL, PLDM, AMN şi PDM au format Alianţa pentru Integrare Europeană. Portofoliile ministeriale şi cele de conducere ale instituţiilor de stat au fost împărţite potrivit algoritmului politic între cele patru formaţiuni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: