Ghimpu: Curtea Supremă de Justiție trebuie să fie curată ca lacrima

sursa: unimedia.md

Justiţia este încă în subordinea comuniştilor. Am aşteptat ca Consiliul Superior al Magistraturii să rezolve cazurile, inclusiv şi Curtea Supremă de Justiţie şi instanţele economice. La putere trebuie să fie legea. Toţi trebuie să stăm în picioare în faţa legii. Declaraţia aparţine preşedintelui interimar, preşedintelui Parlamentului, Mihai Ghimpu şi a fost lansată astăzi, 15 septembrie, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Schimbarea va fi dusă până la capăt. Vă promit acest lucru. N-o să mai fie ca PL să nu mai deţină niciun minister, ceea ce ţine de funcţionarea legii”, a menţionat Mihai Ghimpu.

Totodată, Ghimpu a susţinut că ar putea găsi o soluţie pentru a-l sancţiona pe Ion Muruianu.”I s-a aplicat o sancţiune din partea Consiliului disciplinar lui Muruianu şi cine a examinat cazul? Adjunctul lui Muruianu”, a conchis şeful statului.

Amintim că iniţial, Parlamentul l-a demis pentru multiplele cauze pierdute de R. Moldova la CEDO, pe care le-a judecat Ion Muruianu. Ulterior, Curtea Constituţională a declarat că demisia sa ar fi fost anti-constituţională şi l-a restabilit în funcţie.

Ulterior, Consiliul Disciplinar al Consiliului Superior al Magistraturii au decis demisia lui Muruianu din funcţia de judecător. La două zile, deşi se afla în concediu, Muruianu a revenit şi a contestat decizia Colegiului, pe care plenul CSM a anulat-o.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: