Lobby românesc în SUA, pentru Ghimpu

sursa: politik.md

Reprezentanţii comitetului româno-american pentru Basarabia l-au felicitat pe preşedintele interimar al Republicii Moldova, exprimându-şi susţinerea fără rezerve faţă de acesta, pentru curajul pe care l-a avut în acţiunea de denunţare a zilei de 28 iunie 1940, „drept o zi a infamiei, a minciunii şi a teroarei”. „Adevărul va ieşi în cele din urmă la lumină şi dreptatea va fi restaurată. Crimele comise de comunişti în rândurile populaţiei civile din R. Moldova nu mai pot fi muşamalizate. Va veni ziua în care şi Moscova va recunoaşte şi regreta ororile comise în numele ei. Poporul rus se va trezi şi el, într-o zi, la realitate. Noi sperăm ca această zi să fie cât mai aproape pentru ca românii însângeraţi de suferinţe şi ruşii plini de sentimentul pocăinţei să-şi poată da din nou mâna în spirit creştin”, se arată într-o scrisoare deschisă a comitetului româno-american pentru Basarabia, adresată preşedintelui interimar al R. Moldova, Mihai Ghimpu.

Semnatarii scrisorii au declarat că sunt conştienţi că acţiunea lui Ghimpu supără anumite cercuri din Moscova şi „îi descurajează pe comuniştii şi oportuniştii de la Chişinău”, al căror loc, spun aceştia, este „în lada cu deşeuri a istoriei”.

Comitetul româno-american pentru R. Moldova precizează, totodată, „că lumea liberă şi democrată este alături de dvs., iar suflarea românească de pretutindeni se identifică cu aspiraţiile Basarabiei” şi fac referire la declaraţiile făcute de prestigioasa Instituţie Geopolitică Internaţională Stratfor, care a scris, la câteva zile după fapta lui Ghimpu, că „preşedintele Ghimpu, care se situează în tabăra pro-europeană, a emis un decret prin care ziua de 28 iunie este numită „Ziua Ocupaţiei Sovietice” şi a cerut din nou „retragerea trupelor ruseşti din Transnistria”.

Susţinătorii lui Ghimpu îşi încheie scrisoarea printr-un îndemn către preşedintele moldovean, spunându-i: „nu sunteţi singur, domnule preşedinte! Occidentul, oamenii de bine din toată lumea, Comitetul Româno-American pentruR. Moldova şi românii de pe tot globul sunt alături de dvs.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: