Alianţa vrea să dizolve Parlamentul şi e sigură de câştig în alegeri

sursa: jurnal.md

Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană au semnat luni actul de constatare a circumstanţelor de dizolvare a Parlamentului pe care îl vor depune mâine la Curtea Constituţională. Data dizolvării Parlamentului urmează să fie stabilită ulterior. „Soluţia, în acest moment, constă în alegerile anticipate. Am scris demers la Curtea Constituţională şi aşteptăm răspuns”, a declarat preşedintele interimar Mihai Ghimpu, după întrunirea Alianţei.

Şi ceilalţi lideri ai AIE au ţinut să menţioneze că sesizarea la Curtea Constituţională este un prim pas al AIE şi că prin această sesizare vor fi constatate circumstanţele pentru dizolvarea Legislativului.

Chiar şi după eşecul referendumului, liderii AIE rămân optimişti şi cred că vor învinge la alegeri. „AIE stă bine. Suntem siguri că vom câştiga alegerile şi că vom acumula cele 61 de mandate”, crede Ghimpu.

„Urmează să ne consultăm cu partenerii de dezoltare şi cu partenerii politici din Parlament. Acest lucru presupune un dialog cu opoziţia parlamentară”, a menţionat, la rândul său, Marian Lupu.

Cel mai supărat de eşuarea referendumul pare să fie liderul AMN, Serafim Urechean. Acesta dă vina nu doar pe AIE, PCRM şi indiferenţa cetăţenilor, aşa cum au făcut colegii săi din Alianţă. Potrivit lui Urechean, eşuarea referendumului este greşeala tuturor, inclusiv a mass-mediei.

În ceea ce priveşte modul în care va merge AIE în alegeri, Mihai Ghimpu nu a exclus că partidele din AIE ar putea merge într-un bloc comun. „Acum totul este posibil”, a conchis preşedintele Ghimpu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: