Alianţa cheamă cetăţenii la urnele de vot

sursa: hotnews.md

Cei patru lideri ai Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE) au lansat un apel către cetăţeni în contextul participării la referendumul constituţional din 5 septembrie. Pe ultima sută de metri a campaniei pentru desfăşurarea referendumului, cei patru lideri au îndemnat cetăţenii să-şi dea votul în favoarea alegerii şefului statului prin votul direct al electoratului.

„Pe 5 septembrie cetăţenii pot să folosească democraţia, ceea ce înseamnă puterea poporului. Criza constituţională nu poate fi soluţionată decât la 5 septembrie. Şeful statului nu a putut fi ales din cauza PCRM. Vă chemăm pe toţi să votaţi PENTRU, doar după aceasta vom putea construi viitorul european pe care ni l-am asumat”, a remarcat preşedintele interimar Mihai Ghimpu.

„Am trecut cu toţii printr-o perioadă dificilă. Dincolo de această problemă, trebuie să vorbim că o opţiune pe care am avut-o este cea de a da dreptul cetăţeanului să-şi aleagă preşedintele prin vot direct. Prin efort comun am ajuns ca pe 5 septembrie să decidem asupra rezolvării acestei probleme. Este necesar ca toţi cetăţenii cu drept de vot să vină şi să voteze PENTRU viitorul Republicii Moldova şi a cetăţenilor”, susţine liderul PLDM, prim-ministrul RM, Vlad Filat.

„Pentru prima dată în istoria modernă a Moldovei s-a decis de a consulta suveranul ţării care este stăpânul acestui pământ. În numele AMN, vă îndemn să vă folosiţi de acest drept, să fim disciplinaţi ca niciodată, să fim prezenţi la acest referendum, care este o decizie crucială pentru Moldova. Să votaţi PENTRU. Această situaţie dificilă creată în 2000 ne-a adus prejudicii şi în 2001, şi în 2009. Numai acest referendum va crea premise pentru a depăşi această criză. Dumnezeu să ne ajute. Numai împreună vom birui”, a menţionat liderul AMN, vicepreşedintele Parlamentului, Serafim Urechean.

„Este important să înţelegem că rezultatul pozitiv a acestui scrutin vine să atingă două mari obiective. Primul este acela că vom oferi posibilitatea cetăţenilor să decidă soarta ţării, alegerea şefului statului. Venim să readucem respectul pentru cetăţeni. În al doilea rând, vor fi oferite mecanismele ca pe viitor Moldova să nu se mai confrunte cu această criză când Parlamentul nu poate să aleagă un preşedinte de stat”, a menţionat liderul PDM Marian Lupu.

Amintim că pe 5 septembrie, în Republica Moldova, va avea loc un referendum constituţional.

Cetăţenii moldoveni vor trebui să răspundă la întrebarea: „Sunteţi pentru modificarea Constituţiei, care să permită alegerea Preşedintelui Republicii Moldova de către întreg poporul?”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: