Preşedintele Parlamentului a participat la deschiderea ediţiei a 19-a a Salonului Internaţional de Carte

sursa: moldpres.md

„Nimic nu poate evolua în afara cărţii. Un popor fără scriitori, bibliotecari, editori care să promoveze cartea nici nu poate să se numească popor. Reieşind din aceste considerente, vreau să mulţumesc tuturor celor care scriu cărţi, precum şi celor care au grijă ca acestea să fie cunoscute de populaţie. Mulţumesc tuturor care au luptat şi continuă să lupte pentru ca limba română să fie regina limbilor la noi acasă. Cred că dacă nu era cartea, nu exista nici Ziua Independenţei Republicii Moldova”, a declarat ieri Preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova la deschiderea Salonului Internaţional de Carte de la Biblioteca Naţională, relatează MOLDPRES citînd secţia relaţii cu mass-media a Legislativului.

 

Potrivit Preşedintelui Mihai Ghimpu, scriitorii, bibliotecarii, editorii şi difuzorii de carte sînt cei care promovează valorile naţionale, precum şi cele europene în Republica Moldova, sînt cei care au luptat pentru limbă şi alfabet în anii încărcaţi de istorie ai trecutului nu prea îndepărtat. Mihai Ghimpu a exprimat recunoştinţă tuturor cetăţenilor Republicii Moldova care au trăit cu limba română în suflet şi au luptat pentru revenirea ei.

 

Alexe Rău, directorul Bibliotecii Naţionale, a menţionat că Salonul Internaţional de Carte, aflat la a 19-a ediţie, are aceeaşi vîrstă ca şi Republica Moldova, subliniind că ediţia din acest an, consacrată anului Mihai Eminescu, are un program vast de lansări de carte, ateliere şi se bucură de participarea unui număr mare de edituri.

 

Ulterior, Preşedintele Mihai Ghimpu a vizitat standurile expoziţionale şi a cumpărat cărţi pentru un copil venit la Salon.

 

La eveniment au mai participat viceprim-ministrul Ion Negrei, ministrul culturii Boris Focşa, Preşedintele Uniunii Scriitorilor Mihai Cimpoi, numeroşi scriitori, oameni de cultură şi artă, editori, precum şi vizitatori ai Salonului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: