Mihai Ghimpu ar putea cere suspendarea lui Zubco şi Chetraru

sursa: jurnal.md

„Eu le-am cerut reprezentanţilor organelor de forţă să vină cu o informaţie completă în legătură cu scandalul „Plahotniuc-Mocanu”. Asta nu înseamnă că nu voi investiga şi nu mă voi informa vizavi de aceste cazuri. O să-mi dau seama din actele prezentate de procurorul general, directorul CCCEC şi cel al SIS dacă informaţia e veridică. Dacă nu, atunci voi cere să fie suspendaţi din funcţiile lor”.

Declaraţia a fost făcută în exclusivitate de preşedintele interimar Mihai Ghimpu, în cadrul emisiunii Cabinetul din umbră de la Jurnal TV.

„Dacă e adevărat ceea ce spune Sergiu Mocanu, dar şi oamenii care au fost alături de el, atunci trebuie de luat măsuri. Să funcţioneze legea, indiferent de cine este vorba. Reprezentanţii organelor de forţă pentru asta au fost puşi în funcţii, să urmărească ca legea să fie în capul mesei”, a fost avertismentul lui Ghimpu.

Preşedintele interimar a precizat, totodată, că se exagerează atunci când se spune că acest scandal pune în pericol securitatea statului. „Dacă existau asemenea semnale atunci convocam Consiliul Suprem de Securitate. Totuşi, cred că este bine să aşteptăm şi să vedem cu ce informaţii o să vină reprezentanţii procuraturii, CCCEC şi SIS. După asta o să-mi formez o concluzie”, a punctat Ghimpu.

De menţionat că săptămâna trecută Ghimpu a declarat că nu se implică în scandalul „Mocanu-Plahotniuc” şi că justiţia să-şi spună cuvântul. Joi, Mihai Ghimpu şi-a schimbat părerea şi a convocat factorii de decizie din cadrul Procuraturii Generale, Serviciului de Informaţii şi Securitate, Ministerului Afacerilor Interne şi Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei. În cadrul şedinţei, Mihai Ghimpu a solicitat pentru întrunirea de săptămîna viitoare informaţii detaliate în cazul declaraţiilor făcute publice de unii politicieni şi oameni de afaceri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: