Ghimpu: Comuniştii m-au făcut preşedinte şi acum lucrează pentru mine

sursa: jurnal.md

Partidul Comuniştilor face o politică proastă, din care trag foloase chiar oponenţii acestora. De această părere este preşedintele interimar, Mihai Ghimpu, care a declarat, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, că a ajuns preşedinte datorită comuniştilor.

„Atunci când spun „Nu ieşiţi la referendum!”, comuniştii lucrează pentru Ghimpu. Dacă referendumul nu are loc, adică rezultatul, atunci cine rămâne preşedinte? Sigur că eu. Fiindcă dacă eu nu voi dizolva Parlamentul, eu rămân preşedinte interimar. Mare politică fac comuniştii ăştia. Aşa cum nu l-au votat pe Lupu şi am devenit preşedinte interimar datorită lor, aşa şi acuma fac o politică foarte proastă. Ei din contra, dacă vor să scape, că nu le place Ghimpu, trebuie să spună: ieşiţi oameni buni la referendum, să alegem preşedinte, să scăpăm de Ghimpu”, a declarat preşedintele.

Totodată, Mihai Ghimpu a ţinut să asigure în continuare că Alianţa de la guvernare este beton „ca piatra”. „Betonul este ca şi piatra din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Atât timp cât nimeni n-a făcut declaraţii de părăsire, AIE există. În campania electorală totdeauna apar probleme, dar râvnirea unora la putere cu orice preţ este cel mai periculos pentru societatea noastră. Pentru că noi suntem în situaţia, în care nu putem rezolva problemele câte unul în parte, ci doar împreună”, a mai spus Ghimpu.

În context, Mihai Ghimpu a menţionat că după alegeri majoritatea parlamentară va fi constituită din cel puţin trei partide. În această situaţie, Partidul Liberal, condus de Ghimpu, este deschis să facă o coaliţie cu partidele din AIE. „Vreau să rămânem cei care suntem acum, pe aceştia a mizat Europa şi anume aceştia trebuie să continuăm guvernarea Republicii Moldova”, a explicat Ghimpu.

Întrebat despre o posibilă coaliţie a Partidului Democrat cu PCRM, în cazul în care Marian Lupu s-ar simţi „trădat” de PLDM, după ce Vlad Filat a declarat că va candida la prezidenţiale, Ghimpu a răspuns evaziv. „Dacă încerci să-ţi ştergi picioarele de cineva, atunci acest cineva spune: Domnilor, dar ce, eu aici sunt numai de şters picioarele? Noi ştim aproape totul unul despre altul. Şi am ştiut cât de înalţi suntem, cât de frumoşi, cât de deştepţi când am constituit Alianţa. Şi ne-am împăcat, că ne-am asumat guvernarea. Păi, de ce atunci acuma uităm de aceasta? Şi atunci ne întrebăm: oare fiecare dintre noi a urmărit ceea ce a spus? Sau poate a urmărit altceva? De a compromite pe cineva”, a conchis preşedintele interimar, Ghimpu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: