Igor Smirnov solicită mai mulţi pacificatori ruşi în regiunea transnistreană

sursa: info-prim.md

Liderul separatist de la Tiraspol, Igor Smirnov, a declarat că regiunea transnistreană are nevoie de mai mulţi pacificatori la Nistru din contingetul rus, în contextul în care preşedintele interimar Mihai Ghimpu a semnat un decret privind oferirea „Ordinului Republicii” unui grup de deţinuţi politici de la Tiraspol, în frunte cu Ilie Ilaşcu, transmite Info-Prim Neo cu referire la publicaţia „Komsomoliskaia pravda”.

Anterior, Igor Smirnov a mai declarat că Tiraspolul este de acord cu amplasarea pe teritoriul regiunii din stânga Nistrului a oricăror forţe militare ruseşti. Liderul de la Tiraspol a mai spus că susţine iniţiativa amplasării în regiunea transnistreană a complexelor de rachetă „Iskander” în calitate de răspuns la amplasarea elementelor sistemului american anti-rachetă în România şi Bulgaria.

La 2 august Mihai Ghimpu a semnat un decret prividn decorarea cu „Ordinul Republicii” a unui grup de deţinuţi ai regimului de la Tiraspol din perioada războului de pe Nistru din 1992. Adepţii regimului separatist l-au acuzat pe Mihai Ghimpu că i-a decorat pe nişte terorişti, de pe urma cărora au avut de suferit locuitori din stânga Nistrului.


6 răspunsuri to “Igor Smirnov solicită mai mulţi pacificatori ruşi în regiunea transnistreană”

 1. Roman Says:

  Am impresia ca s-a instituit tactica necomentarii unor asemenea abuzuri, nu doar politice, ci si morale.
  O fi bine?

 2. Eugen Says:

  Mort te vreau smirnove…

 3. DECEBAL Says:

  Liderul separatist de la Tiraspol = un cliseu al imagologilor trecuti peste noapte, cu arme si munitii, in tabara blajinului Mihai Ghimpu;
  Pacifificatori rusi = „limba de lemn” – valabila ]nainte de Gorbaciov, pentru care Putin va reteza un cap la Tiraspol. Curand.
  Iskander= numele de cod al disperarii lui Igor Smirnov ca va fi inlocuit cu instiintarea Beijingului si cu satisfactia, decisiva, a Casei Albe.
  Mortua est.

  NOTA BENE: privind nu se scrie „prividn”.

 4. Sar Says:

  Daca Smirnouv e politic , eu sunt Papa de la Roma>
  Un nimic de om… Trebuie sa fii tare nesimtit sa chinui si sa prostesti atita lume pentru placerea ta…

 5. Speranţa Says:

  Interesantă Doamnă este şi politica în sine, dar mai ales, geopolitica. Concluzia reese din spusa, că ” interesul poartă fesul”. Vede-ţi cum e logica politicii ruseşti– Decretele lui Ghimpu le stau în gâtde, poziţia preşedintelui-interimar Mihai Ghimpu nu le place, mai mult le place de Smirnov cu armatele ruseşti la nevoile noastre.Vericalitatea domnului preşedinte i-a deranjat amarnic,în acelaş timp nu uită de demnitatea lor. Domnilor, să facem concluziile–„ce ţie nu-ţi plce altuia nu-i face”E timpul să mai vedem şi soarele, nu numai picoarele şi umbra noastră!!!!

 6. tudor_petrosani Says:

  Tovarasul Lenin( Smirnov), ar cam trebuii sa iasa la pensie….cred ca ajung 99 de ani…bate la ochi,ce naiba!!!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: