Mihai Ghimpu s-a deplasat în satul Ghioltosu, unde persistă pericolul inundaţiilor

sursa: voceabasarabiei.net

Preşedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu a efectuat o vizită de lucru în satul Ghioltosu, raionul Cantemir, unde s-a documentat cu procesul de construcţie a digului de protecţie împotriva inundaţiilor.

La faţa locului factorii de decizie din cadrul autorităţilor publice locale, precum şi structurilor de forţă, implicate în procesul de construcţie a digului, l-au informat pe şeful statului despre situaţia în zona respectivă, precum şi despre măsurile, care se întreprind pentru stoparea apelor, revărsate din rîul Prut.

În cadrul discuţiilor cu colaboratorii structurilor de forţă, implicate la lucrările de construcţie a digului, locuitorii satului Ghioltosu, Mihai Ghimpu a menţionat importanţa lucrului efectuat de ei, menţionînd că prin eforturile depuse va fi protejată nu numai localitatea dată, dar şi multe altele din raionul Cantemir. „Prin eforturile, care le depuneţi în ultimele zile în această localitate, salvaţi de inundaţii nu numai cetăţenii din acest sat, dar şi scutiţi statul de noi cheltuieli, mult mai mari, ar fi apărut în cazul înaintării apelor spre oraşul Cantemir”, a menţionat şeful statului.

Şeful statului le-a mulţumit celor peste 400 de militari pentru eforturile depuse şi a dispus superiorilor, ca după revenirea în locul dislocaţiei permanente toţi să fie stimulaţi.

Mihail Harabagiu, şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale l-a informat pe şeful statului despre măsurile întreprinse în zona respectivă, raportînd că în ultimele 24 de ore nivelul apei a crescut nesemnificativ, iar după spargerea forţată a digului din preajma satului Goteşti, s-a deschis calea pentru scurgerea apelor din lacul format în locul dat.

În zona respectivă, după spargerea digului de protecţie de lîngă satul Goteşti s-a format un lac de acumulare cu o capacitate de peste 80 mln metri cubi de apă, care a înecat o porţiune a drumului Cantemir – Cahul pe o lungime de circa 8 km, precum şi calea ferată pe circa 15 km.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: