Italia este dispusă să ajute Moldova la construcţia locuinţelor pentru sinistraţi

sursa: unimedia.md

„Serviciul Protecţiei Civile al Italiei are o experienţă vastă în construcţia locuinţelor pentru sinistraţi. Dacă autorităţile Republicii Moldova vor adresa o solicitare oficială către conducerea Italiei în acest sens, ţara noastră ar putea interveni cu ajutoare concrete ce ţin de aceste casele de locuit”, a declarat ieri, 22 iulie 2010, Ambasadorul Republicii Italiene în Republica Moldova Stefano De Leo, în cadrul întrevederii de lucru a Academiei Europeană pentru Relaţii Economice şi Culturale cu preşedintele interimar Mihai Ghimpu.

Stefano De Leo a ţinut să asigure de asemenea că din partea Italiei au fost expediate deja ajutoare umanitare pentru sinistraţii din Moldova şi că acestea urmează în curând să ajungă în ţară. 

Diplomatul a menţionat că în contextul depăşirii consecinţelor inundaţiilor în sectorul agrar, partea italiană ar putea contribui cu seminţe sau tehnică pentru redresarea situaţiei. 

Ghimpu le-a mulţumit oaspeţilor pentru susţinerea cetăţenilor Republicii Moldova, menţionând că orice ajutor este binevenit, deoarece va permite lichidarea consecinţelor inundaţiilor şi crearea pentru sinistraţi a condiţiilor optime de trai în preajma sezonului rece. 

Amintim că autorităţile au declarat că pentru construirea caselor distruse în urma calamităţilor naturale recente este nevoie de o sumă de 400 milioane de lei. Moldova a solicitat în acest scop Guvernului României ca o parte din grantul de 100 de milioane de euro ce urma să fie acordat de români în următorii 4 ani, să fie destinat pentru construcţia caselor afectate de inundaţii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: