Investitorii italieni tot mai atraşi de piaţa R. Moldova

sursa: politik.md

Investitorii italieni sunt dispuși să se lanseze și mai mult pe piața din R. Moldova, iar președintele interimar Mihai Ghimpu a dat asigurări că va face tot ce-i stă în puteri pentru ca aceștia să nu se confrunte cu obstacole în activitatea lor.

Declarația a fost făcută joi de Mihai Ghimpu, în cadrul întrevederii de lucru cu delegaţia Academiei Europene pentru Relaţii Economice şi Internaţionale (AEREC), condusă de Ernesto Carpintieri. 

În context, Preşedintele Mihai Ghimpu a salutat ideea constituirii de către AEREC a unei Agenţii pentru întreprinzătorii italieni, care doresc să vină în Republica Moldova cu investiţii în diferite domenii. 

”Reformele realizate de Alianţa pentru Integrare Europeană demonstrează că Republica Moldova devine un stat liber şi stabil, în care se poate investi, fără a avea temeri pentru investiţiile făcute”, a specificat Mihai Ghimpu. 

La rândul său, Ernesto Carpintieri a declarat că prin crearea acestei agenţii, AEREC doreşte să devină instituţia, care va aduce investiţii în Republica Moldova nu numai din Italia, dar şi din alte state ale Uniunii Europene. 

”Suntem convinşi că astăzi este momentul cel mai potrivit pentru a investi în Republica Moldova, deoarece actuala conducere a statului creează toate condiţiile pentru aceasta şi există un câmp mare pentru aplicarea investiţiilor. Cred că peste 5 ani va fi tîrziu, deoarece totul va fi ocupat”, a accentuat preşedintele AEREC. 

Ernesto Carpintieri a mai declarat că primele investiţii în economia Moldovei, prin intermediul Agenţiei, care urmează a fi creată, vor veni în ţara noastră la începutul anului 2011, sferele prioritare fiind cele din sectorul agrar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: