Când vom avea alternativă, Rusia ne va invita pe piaţă, crede Ghimpu

sursa: jurnal.md

După ce a îndemnat moldovenii să nu mai consume votcă din Rusia, dar să bea vinul produs în Republica Moldova, preşedintele interimar Mihai Ghimpu mai vine cu o soluţie pentru blocada anunţată de Rusia vinurilor moldoveneşti.

Chiar dacă nu ştie „mia de procente” că toate vinurile moldoveneşti sunt de calitate, Mihai Ghimpu crede că cea mai bună soluţie este căutarea altor pieţe de desfacere.

„Atunci când ai alternativă, Federaţia Rusă sau alt stat te invită pe piaţă. dacă îi place ceea ce produci. Dar atunci când ştie că nu ai altă alternativă, îţi pune condiţii şi la preţ, şi la calitate, şi la toate”, a declarat preşedintele interimar, Mihai Ghimpu, în cadrul unei întrevederi cu o delegaţie a Academiei Europene pentru Relaţii Economice şi Internaţionale (AEREC).

„Nu pot să spun mia de procente că toate vinurile sunt calitative. Alta e problema – dacă e necalitativă această partidă, de ce nu merge cealaltă? Nu-i calitativă, se întoarce şi vine următorul vagon. Nu cred că toate sunt necalitative”, a precizat preşedintele moldovean.

Anterior, Mihai Ghimpu a îndemnat moldovenii să nu mai consume votcă importată din Rusia, dar să consume vinul autohton. „Îl ţinem pe acesta în beci şi îl vindem, în timp ce bem votcă proastă. Rachiul totuşi este o băutură spirtoasă, dar nu sănătoasă”, a menţionat atunci Ghimpu.

Reacţia preşedintelui Mihai Ghimpu vine după ce Şeful „Rospotrebnadzor”, Ghenadie Onişcenco, a anunţat că Rusia va aplica interdicţii la importul de vinuri moldoveneşti în cazul în care Republica Moldova nu va rezolva, în următoarele două săptămâni, problema calităţii vinurilor.

Aproape jumătate din vinurile moldoveneşti exportate în Rusia sunt respinse din cauza unui conţinut ridicat de dibutilftalat, după cum spun autorităţile ruse.

Un răspuns to “Când vom avea alternativă, Rusia ne va invita pe piaţă, crede Ghimpu”

  1. remus Says:

    D-le Presedinte,care este venitul nostru de la asa afacere, Se vorbeste ca butelia de 07l se exporta cu 0.7 dolari. in Moscova
    se vinde cu 200 r. deci 80 lei adica de 10 ori mai scumpa. 80-8=72 lei incasati de Rusia.CE FEL DE BUSINES E ACESTA CURAT PENTRU M O L D O V A N I


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: