Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Pal Schmitt, Preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Ungare

sursa: moldpres.md

Dezvoltarea dialogului moldo-maghiar şi consolidarea relaţiilor între Republica Moldova şi Ungaria în interesul cetăţenilor celor două state au constituit temele de bază ale dialogului purtat de Preşedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu, Preşedinte al Parlamentului, în seara zilei de ieri la Budapesta, la reîntoarcerea de la Geneva, cu Pal Schmitt, Preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Ungare, a comunicat pentru MOLDPRES secţia relaţii cu mass-media a Legislativului.

În cadrul întrevederii, Preşedintele Mihai Ghimpu a mulţumit pentru susţinerea acordată ţării noastre la nivel bilateral şi internaţional, inclusiv prin implementarea Proiectului Twinning, care prevede oferirea asistenţei Parlamentului Republicii Moldova. Totodată, Preşedintele a exprimat gratitudine pentru contribuţia Republicii Ungare la lansarea şi buna funcţionare a Centrului Comun de Vize de la Chişinău, la care au aderat 13 state.

Referindu-se la relaţiile bilaterale, Preşedintele Pal Schmitt a subliniat că Republica Moldova poate să mizeze şi în continuare pe ajutorul Ungariei în pregătirea pentru aderarea la Uniunea Europeană, dînd asigurări că se va reuşi imprimarea unui nou dinamism în relaţiile moldo-maghiare.

În finalul întrevederii părţile au efectuat un schimb de opinii vizavi de realităţile social-politice şi economice din cele două state, Mihai Ghimpu subliniind că oamenii de afaceri maghiari sînt încurajaţi să investească în economia Republicii Moldova, amplasarea geografică şi legislaţia economică a ţării noastre fiind favorabile investiţiilor străine.

Ulterior, Preşedintele Mihai Ghimpu a avut un dineu de lucru cu Grupul parlamentar de prietenie din Adunarea Naţională a Republicii Ungare, apoi a discutat, la Ambasada Republicii Moldova din Ungaria, cu un grup de cetăţeni moldoveni stabiliţi la Budapesta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: