Vinul moldovenesc pe piaţa belorusă?

sursa: politik.md

Preşedintele interimar Mihai Ghimpu a solicitat preşedintelui Consiliului Republicii al Adunării Naţionale a Republicii Belarus Anatolii Rubinov stabilirea mecanismelor economice adecvate pentru a putea exporta vinurile din Republica Moldova pe piaţa belorusă. Discuţia a vut loc în cadrul întrevederii bilaterale marţi, 20 iulie, de la Geneva.

De asemenea, a fost abordat subiectul implementării unui şir de proiecte comune la nivel economic, stabilirea unor parteneriate şi crearea întreprinderilor mixte moldo-belaruse în vederea asigurării pieţelor de desfacere ale celor două state cu produse şi servicii de calitate.

În cadrul dialogului cu Anatolii Rubinov, Mihai Ghimpu a solicitat susţinerea autorităţilor beloruse în vederea depăşirii consecinţelor inundaţiilor, care au afectat Republica Moldova, în mod prioritar pentru construcţia caselor de locuit pentru sinistraţi.

Anatolii Rubinov a adresat invitaţia Preşedintelui Ghimpu de a efectua o vizită oficială în Republica Belarus în cel mai apropiat timp pentru a stabili obiectivele de colaborare bilaterală şi regională.

Amintim că Mihai Ghimpu participă în perioada 19-21 iulie, la Conferinţa Mondială a Preşedinţilor de Parlament, care se desfăşoară la Geneva, Elveţia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: