Mihai Ghimpu la Geneva: „Suntem saraci pentru ca am fost ocupati”

sursa: deca.md

Presedintele interimar, spicherul Mihai Ghimpu a declarat, marti, la Geneva, ca Moldova a ajuns sa fie cel mai sarac stat din Europa nu numai din cauza ca reformele democratice au fost promovate cu intarziere, ci si din cauza ca pe teritoriul tarii „continua sa stationeze o armata de ocupatie”, comunica Agentia DECA-press.

Pe teritoriul republicii continua sa stationeze, fara consimtamantul nostru, o parte din acea armata de ocupatie si munitiile ei, incalcand hotararea de la Istanbul din 1999 si statutul de neutralitate a tarii”, a declarat Ghimpu la Conferinta Mondiala a presedintilor de Parlament la care au participat circa 150 de spicheri din intreaga lume.

In cadrul Conferintei de la Geneva, Ghimpu a cerut colegilor sai sprijinul in procesul de retragere neconditionata, imediata si transparenta a armamentului si munitiilor rusesti de pe teritoriul Moldovei, deoarece „aceasta armata indirect sprijina autoproclamata republica transnistreana”.

In discursul tinut la Geneva, Ghimpu a solicitat sprijinul celor circa 150 de spicheri in vederea sustinerii financiare in procesul de lichidarea consecintelor grave ale inundatiilor din Moldova, in special pentru constructia a peste 700 case de locuit pentru sinistrati.

Mihai Ghimpu se afla la Geneva in perioada 19-21 iulie, unde participa la Conferinta Mondiala a presedintilor de Parlament. Conferinta este cel mai important summit mondial cu participarea presedintilor de parlament din toate statele lumii, care este organizata odata la cinci ani.

2 răspunsuri to “Mihai Ghimpu la Geneva: „Suntem saraci pentru ca am fost ocupati””

  1. leco Says:

    Daca ne-am mai schimba si mentalitatea!

  2. Paharnicul de Hotin Says:

    Suntem inca un dominion al Rusiei prin armata din Transnitria !
    Numai Romania Mare – ne e Salvarea !


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: