Mihai Ghimpu: „Drumul de la comunism spre democraţie”

sursa: moldova.org

Mihai Ghimpu a scris în Cartea de aur a Cantonului şi Republicii Geneva un mesaj cu următorul conţinut: „Pentru bunele relaţii între Cantonul şi Republica Geneva şi Republica Moldova. Pentru libertatea şi bunăstarea cetăţenilor noştri”.

Evenimentul a avut loc în cadrul întrevederii Preşedintelui interimar RM cu François Longchamp, Preşedinte al Consiliului de Stat al Cantonului şi Republicii Geneva, unde cei doi oficiali au discutat aspectele relaţiilor moldo-elveţiene.

Mihai Ghimpu a spus că Republica Moldova este interesată de cooperarea cu Confederaţia Elveţiană şi de implementarea unui şir de proiecte de interes comun cu profil economic şi comercial, menţionând că oamenii de afaceri din Cantonul Geneva sunt susţinuţi de autorităţile Republicii Moldova şi dispun de un climat favorabil pentru a investi în economia ţării noastre.

În context, Preşedintele a declarat că, obiectivele primordiale ale conducerii RM sunt realizarea reformelor democratice, pentru ca ţara să parcurgă într-un timp scurt „drumul de la comunism la democraţie” şi integrarea europeană a Republicii Moldova.

În finalul întrevederii, Preşedintele Mihai Ghimpu l-a invitat pe François Longchamp în Republica Moldova. „Vă invit la Chişinău să vedeţi cum construim valorile europene şi dezvoltăm o societate democratică. Republica Moldova este o ţară frumoasă, cu oameni harnici”, a spus Mihai Ghimpu.

Etichete : Geneva, Mihai Ghimpu, Republica Moldova, Întrevedere, François Longchamp, Mesaj

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: