Preşedintele Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu investitorul şi filantropul german Dirk Harting

sursa: moldpres.md

Preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, a avut o întrevedere cu Dirk Harting, investitor şi filantrop german, preşedinte al fundaţiei Bundesverband Pro-Humanitate, transmite MOLDPRES cu referire la Secţia relaţii cu mass-media a Legislativului.

Discuţiile au vizat diverse aspecte legate de eforturile autorităţilor de la Chişinău de a crea un climat economic favorabil investitorilor străini, în special cu referire la dificultăţile cu care se confruntă fundaţiile ce desfăşoară activităţi filantropice în Republica Moldova.

Preşedintele Mihai Ghimpu şi-a exprimat încrederea că în cel mai scurt timp vor fi eliminate toate barierele administrative şi carenţele legislative moştenite de la guvernarea anterioară astfel încît toţi cei care doresc sincer să ajute cetăţenii Republicii Moldova să o poată face fără impedimente. Mihai Ghimpu a menţionat că personal va monitoriza situaţia în vederea identificării unui mecanism funcţional pentru ca ajutoarele umanitare destinate cetăţenilor Moldovei să ajungă la destinatari corect şi la timp. În context, Preşedintele a mulţumit investitorului şi filantropului german Dirk Harting pentru acţiunile de caritate desfăşurate în cei circa 20 de activitate pe teritoriul Republicii Moldova, dorindu-i perseverenţă şi putere pentru a ajuta şi în continuare cetăţenii Moldovei care au nevoie de susţinere.

Dirk Harting a menţionat că în Republica Moldova se simte ca acasă şi vine în Chişinău cît de des îi permite programul. Totodată, filantropul german a precizat că este important de a face investiţii în economia Republicii Moldova, specificînd că moldovenii, prin felul lor de a fi, sînt cei care îl determină să investească în ţara noastră.

Dirk Harting este preşedintele fundaţiei germane Bundesverband Pro-Humanitate, care activează pe teritoriul Republicii Moldova din 1992, desfăşurînd numeroase activităţi caritabile şi umanitare. La solicitarea Ministerului de Externe al Germaniei, fundaţia a acordat periodic ajutor Republicii Moldova în situaţii de calamităţi naturale, totodată sponsorizînd lucrările de renovare a mai multor case de copii, aziluri, spitale, oferirea ajutoarelor umanitare sub formă de medicamente, utilaj medical, alimente şi produse de primă necesitate, organizarea schimbului de experienţă în domeniul medicinei etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: