Mihai Ghimpu va participa la ceremonia prilejuită de împlinirea a 600 de ani de la Bătălia de la Grunwald

sursa: moldpres.md

Preşedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu, Preşedinte al Parlamentului, va participa la activităţile organizate cu prilejul împlinirii a 600 de ani de la bătălia de la Grunwald, care vor avea loc la 15 iulie în Polonia, a relatat pentru MOLDPRES serviciul de presă al Preşedinţiei.

În cadrul activităţilor organizate de autorităţile poloneze în localitatea Grunwald şi Palatul din Malbork, Mihai Ghimpu, alături de alţi şefi de state, va depune o coroană de flori la monumentul Bătăliei de la Grunwald, va vizita muzeul respectiv, precum şi va asista la alte manifestări organizate cu ocazia acestui eveniment.

Bătălia de la Grunwald a avut loc pe 15 iulie 1410 şi s-a dat între armatele polone, lituaniene şi aliaţii lor cu trupele Ordinului Teuton. În urma acestei bătălii, în care de partea aliaţilor au participat şi 400 de ostaşi moldoveni, trimişi de domnitorul Alexandru cel Bun, Statul Monastic al cavalerilor teutoni a fost învins în mod decisiv şi nu şi-a mai revenit niciodată.

În timpul aflării sale în Polonia, Preşedintele Mihai Ghimpu va avea întrevederi cu preşedinţii Poloniei, Lituaniei, României şi Cehiei, în cadrul cărora vor fi abordate aspecte ale colaborării bilaterale a Republicii Moldova cu statele respective.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: