Mihai Ghimpu a vizitat zonele oraşului Vadul lui Vodă, unde există pericol de inundaţii

sursa: moldpres.md

Preşedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu, Preşedinte al Parlamentului, s-a deplasat în dimineaţa zilei de astăzi în oraşul Vadul lui Vodă, pentru a se documenta despre situaţia în zonele unde există pericol de inundaţii, informează MOLDPRES cu referire la serviciul de presă al Preşedinţiei.

La faţa locului şeful statului s-a documentat referitor la situaţia din această localitate, în special zona plajei, care deja este inundată de apă, precum şi la măsurile întreprinse de autorităţi pentru a stopa înaintarea apei în regiunea taberelor de odihnă.

Reprezentanţii Armatei Naţionale şi ai Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, care coordonează ridicarea barajului de protecţie în zona respectivă, l-au informat pe şeful statului despre măsurile întreprinse, precum şi despre efectivele implicate în această operaţiune.

Mihai Ghimpu a fost informat că situaţia critică creată în zona respectivă s-a creat din cauza creşterii nivelului apelor în rîul Nistru, în special între Criuleni şi Vadul lui Vodă cu 35 centimetri, iar în Vadul lui Vodă cu 26 centimetri. Pentru prevenirea inundaţiilor circa 100 de militari din cadrul Forţelor moldoveneşti de menţinere a păcii sînt implicaţi în consolidarea barajelor cu saci de nisip.

Preşedintele Mihai Ghimpu a cerut întreprinderea tuturor măsurilor posibile pentru construcţia digurilor de protecţie pentru a preveni înaintarea apelor în oraş şi zona amplasării taberelor de odihnă, indicînd că la necesitate să fie antrenate forţe suplimentare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: