MAE: „Alianța își face interesele în detrimentul interesului național”

sursa: jurnal.md, foto: voceabasarabiei.net
Partidele din Alianța pentru Integrare Europeană își apără propriile interese, în detrimentul interesului național, atunci când nu abordează o poziție comună privind data de 28 iunie 1940. Cel puțin așa crede vicepreședintele Mișcării Acțiunea Europeană, Iurie Colesnic, întors recent de la Adunarea Parlamentară a OSCE, unde a fost adoptată o rezoluție care susţine cererea preşedintelui interimar al Moldovei, Mihai Ghimpu, de evacuare a trupelor şi a armamentului rusesc din Transnistria.

„Din păcate, noi nu suntem uniţi. A fost imposibil să abordăm o poziţie comună în ceea ce privește data de 28 iunie 1940”, a spus Colesnic, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit deputatului, pentru aplicarea rezoluţiei AP a OSCE, Guvernul moldovean trebuie să se implice prin Ministerul Afacerilor Externe si Integrării Europene. „Acum este vorba despre interesul naţional şi toate partidele trebuie să-l sprijine. Partidele din Alianţă îşi fac interesele lor în detrimentul interesului naţional. Sper ca acum să nu mai fie aşa. Noi, politicienii, sper să ne înţelegem măcar acum, pentru că timp de 20 de ani nu am reuşit să o facem”, a adăugat Colesnic.

Deputatul a ținut să menționeze că adoptarea rezoluţiei OSCE privind Republica Moldova este un pas important în calea soluţionării conflictului transnistrean, succesul căruia însă depinde de voinţa forţelor politice din AIE.

Săptămâna trecută, Adunarea Parlamentară a OSCE a adoptat o rezoluție prin care susține cererea lui Mihai Ghimpu de evacuare a trupelor şi a armamentului rusesc din Transnistria. Totodată, OSCE optează pentru reluarea discuţiilor de soluţionare în formatul 5+2, cu participarea mediatorilor din Federaţia Rusă, Ucraina, OSCE, Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii în calitate de observatori.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: