Iartă-i, Doamne, că sunt preoţi şi comunişti…

Autor:  Gheorghe Budeanu, Sursa: timpul.md

De câteva zile, lumea bună este băgată de lachei între Scila şi Haribda ale acestei veri basarabene – decretul lui Mihai Ghimpu despre ocupaţia sovietică din 1940 şi inundaţiile Prutului din 2010.

Cred că episcopul Sava de Dubăsari şi Tiraspol, cu binecuvântarea patriarhului moscovit Kirill, ar fi găsit între ele o legătură mai „creştinească”, dacă nu i-o lua înainte un slujitor (al patriarhului rus) mai credibil – Vadim Cheibaş, secretarul Mitropoliei Moldovei. Acesta le-a spus enoriaşilor în timpul slujbei de la Catedrala mitropolitană că Dumnezeu ne pedepseşte cu potop pentru că ne opunem predării religiei în şcoli. Nu mă mai miră faptul că preoţii lui Kantarean sunt capabili de un asemenea fariseisme. Dar e diabolic să promovezi o idee care ascunde mari porcării politice, invocând numele lui Dumnezeu. În loc să se roage lui Dumnezeu să oprească urgia apelor, acest mititel cu barbă suspectă îşi joacă potcoavele pe tragedia oamenilor. Care credincios ar mai putea să-i dea colacul sau să-i pupe mâna?

Am aşteptat şi eu o reacţie masivă din partea Bisericii în cazul sinistraţilor de la Prut. N-a fost. Am vrut să văd un gest de binefacere şi de la „cel mai mare creştin al timpurilor noastre”, tot el şi specialist de prim rang în serviciile secrete – Valeriu Pasat. N-a făcut-o. Nici comuniştii nu s-au grăbit în ajutor, pentru a demonstra măcar în timpul marilor tragedii că sunt pentru unitate. Dar când îi vezi pe toţi aceştia cum le curg păcatele pe gură, înţelegi că au aceeaşi… mamă. Ei nu diguri de protecţie în calea apelor, ci numai valuri de ură pot ridica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: