Mihai Ghimpu aşteaptă Curtea Constituţională să-şi argumenteze decizia

Sursa: infotag.md

Preşedintele interimar şi speakerul Mihai Ghimpu aşteaptă Curtea Constituţională să-şi argumenteze decizia de anulare a decretului prezidenţial.

După cum transmite INFOTAG, luni, Ghimpu a declarat pentru ProTV că CC nu are dreptul să analizeze aspectele politice sau juridice ale decretului său, ci examinează strict conformitatea lui cu Legea de bază.

„Eu vreau să văd ce articol din Constituţie este încălcat? De fapt, mă aşteptam la o asemenea decizie, pentru că la rugămintea mea Curtea n-a acceptat să amîne pe la toamnă examinarea constituţionalităţii decretului, deşi termenul de examinare  este de şase luni. Curtea a amînat examinarea doar cu două zile, îmi era clar mie că decizia va fi luată cea care a fost luată”, s spus Ghimpu.

INFOTAG precizează: Curtea Constituţională a stabilit luni că prin emiterea decretului  prezidenţial privind data de 28 iunie 1940 Mihai Ghimpu „a încercat să dea un aspect juridic unor evenimente istorice”. Aceasta este doar partea rezolutivă a deciziei Curţii, hotărîrea integrală ce va include şi argumentarea juridică urmează să fie publicată în Monitorul Oficial în maxim 15 zile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: