Decizia Curţii Constituţionale este o ruşine naţională!

Sursa: pavlicenco.md

Decizia Curţii Constituţionale este o ruşine naţională, este o decizie ilegală, este una pur politică, de aceea, ne vom permite şi noi să o judecăm. Nu sîntem primii, nici ultimii care o comentăm…
Sînt absolut sigură că, dacă toate componentele Alianţei pentru Integrarea Europeană ar fi avut aceeaşi poziţie cu Preşedintele-interimar liberal privind ocupaţia sovietică, dar nu ca şi comuniştii,  decizia Curţii Constituţionale avea să fie alta. Cred că AMN, PLDM şi PD au obţinut o victorie a lui Pyrrus, pentru că s-au pomenit de aceeaşi parte a baricadei cu PCRM. Interesele electorale înguste şi influenţele sau poliţele plătite Moscovei şi Tiraspolului – ştiu ele care!… – au făcut ca ACESTE TREI PARTIDE SĂ TRĂDEZE INTERESUL NAŢIONAL. Eu nu exclud tragerea de sfori din partea acestor partide şi a PCRM la Curtea Constituţională.

Însă, în pofida deciziei Curţii Constituţionale, Decretul prezidenţial şi-a făcut efectul, a trezit societatea, care, din păcate, a înţeles, încă o dată, că nu avem justiţie de jos şi pînă sus, cu mici excepţii. Societatea a înţeles că actuala componenţă a CC este aservită celor care i-au format componenţa  – comuniştilor şi forţelor politice proruse din R.Moldova, dar şi forţelor politice din Rusia, care trag suficient sforile prin decidenţii noştri antiromâni.

Decizia CC este extrem de ruşinoasă şi pentru că avem deja poziţia oficială a Academiei de Ştiinţe. Adică, este o sfidare a poziţiei istoricilor, dar şi o încercare de a zădărnici condamnarea comunismului în Parlamentul Republicii Moldova, în baza recomandărilor Comisiei Cojocaru.

Partidele care s-au pronunţat, împreună cu PCRM, contra Decretului prezidenţial privind ocupaţia sovietică, vor trebui pedepsite în viitoarele campanii electorale de către alegătorii care au demnitate naţională.

Vitalia Pavlicenco, PNL

ŞI O COMPLETARE: Guvernarea ruseasca a Basarabiei

Sursa: pavlicenco.md

Incet, dar sigur, Chisinaul accepta si se intoarce cu placere la guvernarea moscovita.

S-a stropsit Duma cu privire la decretul lui Ghimpu si imediat “aliatii” acestuia din AIE si-au udat pantaloni si s-au simtiti datori sa-si arate atasamentul fata de Moscova declarandu-se ofensati de gestul de independenta al acestuia.

Care mai de care dintre liderii AIE n-a pierdut ocazia sa verse laturi in capul singurului politician al puterii care a stat drept si a readus la suprafata adevarul despre suferintele pe care le-au adus cotropitorii.
Gudurandu-se umili in fata stapanului de la Moscova, cei care au profitat de adevarata revolutie basarabeana de la 7 Aprilie, au inlaturat metodele rudimentare ale fostei conduceri asa-zis comuniste de construire a “societatii moldovenesti suverane si independente” prin metodele mai subtile de construire a “societatii multietnice din Republica Moldova suverana si independenta”.

Noua conducere, “intelegatoare fata de “sensibilitatile rusesti”, prin apendicele politic numit “Curtea Constitutionala”, a constatat neconstitutionalitatea decretarii adevarului despre ocupatia sovietica.
Intr-adevar, conform Moscovei, trupele care au realizat genocidul populatiei romanesti din teritoriile cotropite au fost trupe eliberatoare si in consecinta, prin aceasta decizie, Curtea Constitutionala, indrumata politic de partidele cocotate la putere – PLDM, PD, AMN, secondate de PCRM, PSD si de alti rusofili mascati – a subliniat, daca mai era de demonstrat, ca la Chisinau autoritatile accepta supuse guvernarea Rusiei eliberatoare.

Adevarata hartie de turnesol o vor constitui viitoarele alegeri care vor demonstra daca si populatia basarabeana doreste reintoarcerea sub protectia imperiala.
Pana atunci, ca roman de origine basarabeana cu membri ai familiei deportati si omorati de “eliberatori” sau care s-au sacrificat, ca ostasi ai Armatei Regale Romane pentru adevarata eliberare a teritoriilor romanesti cotropite, simt un sentiment de revolta fata de actuala conducere care intineaza memoria basarabenilor a caror suferinte sunt vandute pentru 30 de ruble.

Mircea Popescu, California

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: