Colesnic: Guvernul R. Moldova trebuie să se implice pentru aplicarea rezoluţiei OSCE

Sursa: politik.md

Pentru aplicarea rezoluţiei Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Coordonare în Europa (OSCE) trebuie să se implice Guvernul R. Moldova prin Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene. De această părere este vicepreşedintele MAE, Iurie Colesnic, care a declarat într-o conferinţă de presă, marţi, 13 iulie, că Rusia trebuie să-şi găsească un motiv bun pentru a pleca frumos din Transnistria.

Colesnic consideră că acum este vorba despre interesul naţional şi toate partidele trebuie să-l sprijine. “Partidele din Alianţă îşi fac interesele lor în detrimentul interesului naţional. Sper ca acum să nu mai fie aşa. Noi, politicienii, sper să ne înţelegem între noi acum, pentru că timp de 20 de ani nu am reuşit să o facem.”, a specificat vicepreşedintele MAE.
Totodată, Colesnic consideră că adoptarea rezoluţiei Adunării Parlamentare a OSCE privind Republica Moldova este o mare victorie şi un pas înainte pe calea soluţionării conflictului transnistrean. “Noi am cerut retragerea trupelor ruse din Transnistria, iar Italia, Franţa, Germania şi România ne-au susţinut. În final, rezoluţia a fost adoptată. Doar Federaţia Rusă a votat împotrivă”, a mai spus  Colesnic.
Menţionăm că, recent, AP a OSCE a susţinut 7 amendamente înaintate de către R. Moldova, printre acestea numărându-se şi amendamentul în care se stipulează că  Federaţia Rusă trebuie să-şi retragă armata de pe teritoriul Transnistriei.
Deputatul MAE, Iurie Colesnic a fost singurul reprezentant al R. Moldova la Adunarea Parlamentară a OSCE, care s-a desfăşurat la Oslo, Norvegia, zilele trecute.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: