Muntean injosit de “farsa gemenilor Ghimpu si Lupu”

Sursa: stireazilei.md

Comunistul Iurie Muntean s-a suparat foc pe deputatii Aliantei pentru Integrare Europeana pentru ca nu l-au bagat in seama la sedinta de ieri. Secretatul executiv al PCRM a recurs la expresii precum “farse indecente”, “scenariu rusinos”, “lasitate, perfiditate, primitivism” pentru a descrie “injosirea” pe care a suportat-o aseara PCRM.

Muntean sustine ca majoritatea parlamentara nici nu intentiona sa ajunga la un compromis cu PCRM pentru a schimba Constitutia si nu a urmarit altceva decat sa-i umileasca pe comunisti.

“Tot ce a urmat dupa declaratia PCRM cu siguranta va ocupa un loc pe lista farselor indecente din istoria democratiei noastre. La ora 5 seara, deputatii din Alianta s-au adunat intr-o sedinta si la initiativa tandemului Ghimpu – Lupu au decis sa invite fractiunea PCRM la sedinta chipurile cu scopul de a discuta posibilitatea votarii modificarii Constitutiei in Parlament. Nimeni nu pune la indoiala faptul ca acest scenariu nu a prevazut macar o posibilitate minima pentru adoptarea unei astfel de hotarari”, s-a plans Muntean, la o conferinta de presa.

Deputatul PCRM spune ca “autorii acestui scenariu rusinos sunt gemenii Ghimpu si Lupu”, care i-au invitat de urgenta la sedinta.

“Faptul ca reprezentantului PCRM care a venit la sedinta Parlamentului nici macar nu i-a fost oferit cuvantul reprezinta un exemplu de lasitate, perfiditate si primitivism al domnilor Ghimpu si Lupu”, a explicat Muntean.

El spune ca liderii PL si PD erau constienti ca acestia nu vor reusi sa ajunga in 45 de minute la Parlament, avand in vedere ca majoritatea dintre ei erau plecati in teritoriu.

“Incepand cu ziua de ieri cuvintele referendum, Ghimpu, Lupu, evitarea alegerilor si uzurparea puterii au devenit sinonime. […] Glumele s-au terminat. Nimeni nu poate atat de demonstrativ sa injoseasca si sa insulte o jumatate de societate, nimeni nu poate atat de grosolan si cinic sa calce in picioare suprematia legii si suveranitatea Moldovei”, a mai spus comunistul.

Muntean a chemat pe toti cei “care tin la independenta Republicii Moldova” sa boicoteze referendumul constitutional – “acesta ar fi raspunsul poporului dat celor care doresc licihidarea Republicii Moldova”.

Pe de alta, democratii sustin ca de fapt „comunistii nu intentionau sa faca pace, nu intentionau sa voteze”.

„Comunistii nu au venit în Parlament! Ei au ajuns in propria capcana, pregatita minutios deja de cateva luni pentru altii. Ei au ajuns ostaticii propriei iresponsabilitati. Refuzul de a veni si de a vota in Parlament pentru modificarea articolului 78 din Constitutie a aratat ca toate promisiunile si declaratiile lor nu fac doi bani. Intreaga tara a vazut ca PCRM arunca vorbe goale si singurul lor scop este revenirea la putere cu orice pret”, se arata intr-o declaratie difuzata de PD.

Ieri, Parlamentul a stabilit ca referendumul privind modalitatea de alegere a sefului statului va avea loc pe 5 iunie. La sedinta a fost invitata si fractiunea PCRM, care in ajun chemase toate fractiunile sa modifice Constitutia in Parlament pentru a economisi timp si bani. La sedinta a venit doar Iurie Muntean cu o declaratie din partea fractiunii. Speakerul Mihai Ghimpu nu i-a permis s-o citeasca de la tribuna Parlamentului, mentionand ca va oferi cuvant comunistilor cand vor veni la lucru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: