Întreținerea lunară a fracțiunii PCRM – 2,5 milioane de lei

Sursa: jurnal.md

Pentru întreținerea fracțiunii Partidului Comunist din Parlamentul RM se cheltuiesc 2,5 milioane de lei în fiecare lună. Declarația a fost făcută de președintele Comisiei economie, Veaceslav Ioniță.

Astfel, pentru întreținerea personalului, birourilor, mașinilor, precum și ale altor facilități de serviciu, de care beneficiază deputații comuniști, care boicotează de patru luni de zile lucrările Legislativului, sunt cheltuiți peste 2,5 milioane de lei în fiecare lună.

„Reieșind din faptul că fracțiunea comunistă boicotează de 4 luni lucrările Parlamentului, suma care a fost cheltuită pentru întreținerea lor este ajunge la 10 milioane de lei”, a declarat Ioniță.

Potrivit deputatului, deși comuniștii nu-și îndeplinesc obligațiunile în întregime, nu există o normă legală care ar interzice întreținerea acestora în calitate de deputați.

Partea bună este însă că o anumită sumă a fost economisită, în urma neplății salariilor pentru deputații comuniști, fiind vorba de 100 de mii de lei.

Acești bani ar putea merge în ajutorul sinistraților, așa cum, în această dimineață, deputații au venit cu o inițiativă de a dona salariul de o zi pentru persoanele care au avut de suferit în urma ploilor. În acest sens, Comisia economie va pregăti un proiect de lege, care urmează să fie adoptat mâine.

În context, Mihai Ghimpu a ținut să menționeze că au fost făcute unele economii în urma neplății salariilor pentru comuniști și că acești bani ar putea merge, la fel, în ajutorul sinistraților.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: