Ghimpu: Comuniştii construiesc case pe osemintele oamenilor

Autor: Lina Susan Sursa: hotnews.md

„Cum poţi să construieşti casă pe osemintele oamenilor care n-au avut nicio vină. Iată ce înseamnă comunism. Fie el ieri, fie azi, el nu are cruce la gât, nu crede în Dumnezeu, el nu condamnă crimele, dar merge pe trupuri”, a declarat astăzi preşedintele interimar Mihai Ghimpu când a vizitat locul unde urmează să se înalţe trei blocuir de locuit pentru angajaţii Serviciului de Securitate.

Potrivit oficialului, fosta guvernare comunistă a permis construirea acestor blocuri pe osemintele a cel puţin 300 de oameni, condamnaţi la moarte de regimul comunist acum 60 de ani. Ghimpu susţine că a făcut rost de aceste documente de la Serviciul de Securitate, iar pe timpuri se păstrau în arhiva Comitetului Securităţii al RSSM, în mapa sub parafa „strict secret”.
În anul 1990, la indicaţia Kremlinului, aceste documente au fost transmise Comitetului securităţii de la Moscova. Oficialul spune că fosta guvernare ştia de aceste crime. Cu toate acestea, în anul 2008, Guvernul Greceanâi a permis ca pe acest teren să fie înălţate aceste blocuri. Astăzi, lucrările sunt în toi.
„Criminalii au rămas şi trăiesc, poate unii dintre ei au şi pensii mari, dar cei împuşcaţi au fost lăsaţi uitării, iar pe osemintele lor se toarnă beton”, a reclamat Ghimpu.
Preşedintele interimar spune că va convoca Consiliul Suprem de Securitate, unde va fi discutată această problemă. Totodată, el mai spune că se va adresa şi Procuraturii Generale să investigheze acest caz.
„Eu sunt convins că legea nu permite să se construiască case pe osemintele cetăţenilor”, a conchis Mihai Ghimpu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: